duminică, 10 aprilie 2011

Recenzie-piese de teatru(2)



Se pare ca m-am molipsit de teatru in sezonul rece.De data asta o sa scriu o recenzie mai scurta.

1 Regina Mamă de Manlio Santanelli(TNB-sala amfiteatru)

Prima oara te gandesti ca te duci la o drama,dar pe parcursul piesei iti dai seama ca razi foarte mult,poate chiar mai mult decat la alte comedii.Piesa are un scenariu foarte bun,are niste dialoguri captivante,pline de sarcasm si umor,ce reuseste sa mentina o relatie tensionata intre cei doi protagonisti(mama-fiu)pe parcursul intregii piese.Chiar daca multi au laudat prestatia celor doi actori,pe mine nu m-au convins atat de mult.Per total este o piesa pe care nu trebuie sa o ratezi.

Best Performance :Olga Tudorache
Nota piesei:8,5

2 Molto, gran' impressione de Romulus Vulpescu(TNB-sala mare)

Este o comedie despre inceputurile teatrului romanesc.Piesa incepe putin plictisitor(asta fiindca actorii joaca ca acum 100 de ani,se simte un pic de falsitate),poate chiar te face sa te gandesti daca a meritat sa iei bilet la aceasta piesa,dar usor,usor te atrage si te face sa razi si sa te simti bine.

Best Performance:Silviu Biriş si Tomi Cristin
Nota piesei:7

3 Sânziana şi Pepelea după Vasile Alecsandri(TNB-sala mare)

Piesa este un basm pentru adulti,un musical,care te prinde si te poarta inapoi,in copilarie,in candoarea si feeria taramurilor de altadata.De remarcat este ca muzica piesei este live,sustinuta de 2 chitaristi.Cantecele sunt foarte bine interpretate,dialogurile sunt completate de citate "actuale",un spectacol excelent daca esti copil.

Best Performance:Monica Davidescu
Nota piesei:9.5 (daca esti copil);8(daca esti adult)

4 Don Quijote după Miguel de Cervantes(TNB-sala mare)

Un spectacol total,in maniera si viziune proprii marelui si entuziastului actor Dan Puric.Chiar daca piesa nu are text,acesta este inlocuit excelent de prestatia celor de pe scena.Ca sa intelegi mai bine prestatia celor de pe scena ar trebui sa citesti romanul inainte de a te duce la acest spectacol,dar si asa nu trebuie sa ratezi acest spectacol.

Best Performance:Dan Puric
Nota piesei:8,5

Vezi:Recenzie-piese de teatru(1)

6 comentarii:

Unknown spunea...

Ma bucur ca ai acces la astfel de reprezentatii! La mine in oras nu prea sunt astfel de spectacole de teatru si eu nici nu prea am timp sa merg la cele cateva care totusi mai sunt!

Kosmin spunea...

Ai dreptate,probabil din cauza asta nu as putea pleca niciodata din capitala.Ai acces la o multitudine de evenimente culturale si artistice care te fac sa mai uiti de stresul zilnic.

Ps:ai putea sa-mi spui ce anume predai?:)

Unknown spunea...

Eu predau istorie! Asta mi-a placut asta am facut, desi invatamantul ma dezamageste.....nu mi-am gresit vocatia, mi-am gresit epoca!

Kosmin spunea...

Toata stima pentru meseria pe care o ai!Si mie mi-a placut foarte mult istoria in liceu,dar eu am luat calea anatomiei.Si stiu foarte bine despre ce vorbesti,sistemul educational si sanitar sunt intr-o criza profunda(morala mai ales)la ora actuala.

Unknown spunea...

Sa stii ca eu am facut liceu de informatica si chiar am dat bacul la una din optionalele reale la anatomie si genetica! Mi-a placut mult si partea asta dar m-am dus spre ce mi-a spus sufletu. Situatia e grava si cel mai grav e ca nu vad nici o sansa de imbunatatire...poate doar daca toti, ar pune mana de la mana (moralmente vorbind) si ar face ceva...dar asta e greu. Instinctul de turma nu apare decat la lucrurile anti-sociale se pare!:) O seara buna Kosmin!

Kosmin spunea...

Multumesc frumos,o seara buna si tie!Mi-a facut placere sa vorbesc cu tine.