joi, 17 februarie 2011

B’ESTFEST REVINE IN 2011!


Cea de-a patra editie a festivalului va avea loc la iarba verde, primele nume confirmate fiind Skunk Anansie(Ziua 1 - 1 Iulie) si Pendulum(Ziua 3 - 3 Iulie)!

Dupa un an de pauza, B’ESTFEST revine in 2011 cu o noua imagine, intr-o noua locatie! 1, 2, 3 iulie sunt zilele in care se va desfasura cea de-a patra editie a festivalului, care anul acesta a dat betoanele din centrul capitalei pe iarba verde din nordul orasului, la doar 10 minute de Piata Presei Libere...

Pe viitor de urmarit:http://www.bestfest.ro/editia2011/ro

Mie chiar imi era dor de B'estfest. In opinia mea e cel mai bine organizat festival din Romania.Sa vedem ce surprize ne rezerva pe viitor cei de la Emagic.Deocamdata sunt niste nume ok,dar e loc de mai bine.Eu unul astept niste nume din rockul alternativ american,sa zicem un System of the Down.

sâmbătă, 12 februarie 2011

Recenzie-piese de teatru


In ultimele 2 luni am vazut "ceva" piese de teatru si m-am gandit sa-mi dau cu parerea despre piesele vazute.

1 Dineu cu proşti de Francis Veber(TNB-sala mare)

Incep cu "Dineu cu prosti" fiindca consider ca este piesa cea mai buna de la TNB.Sincer,inainte sa ma duc la piesa eram sceptic ca va fi o piesa buna,asta fiindca vazusem Le Diner de Cons(Dineu cu proşti)-filmul,si stiam cam ce se va intampla in piesa.Cu toate acestea piesa a reusit sa ma surprinda si asta numai datorita regiei(semnata de Ion Caramitru)si actorilor care au fost de nota 10.Horaţiu Mălăele nu mai este acel personaj etern balbait bulversat si putin grobian.De data aceasta reuseste sa dea noi nuante "rolului" sau. Serban Ionescu -cel care apare pe la Pro Tv in niste roluri de toata jena,de data aceasta a fost excelent si a contribuit din plin la o seara magica.Am ras din primul pana in ultimul minut al piesei.

Best Performance : Horaţiu Mălăele
Nota piesei:10

2 Toţi fiii mei de Arthur Miller (TNB-sala mare)

Actiunea se petrece in America, imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial, în sanul unei familii care a reusit sa se îmbogatească, profitand de oportunitatile aparute.Piesa are un decor de exceptie,probabil cel mai impunator decor dintre toate piesele puse in scena de la TNB.De asemenea consider ca este drama cea mai buna de la TNB.Actorii joaca aproape perfect,cu mici scapari pe alocuri,asta si din vina regiei sau scenariului.In piesa il regasim pe marele actor Victor Rebengiuc.Iar daca nu va place drama,Rebengiuc poate fi un motiv foarte bun de a vedea piesa.

Best Performance:Sanda Toma (a jucat chiar mai bine decat Rebe,dar si rolul a ajutat-o foarte mult)
Nota:9,5

3 Cum iubeşte cealaltă jumătate de Alan Ayckbourn (Teatru Mic)

Cum iubeşte cealaltă jumătate este o comedie de succes care ne vorbeste, printr-un lant de intamplari în care descoperim secretele domestice a trei cupluri, despre casatorie si tentatiile din afara ei.Din distributie fac parte:Claudiu Istodor şi Adriana Şchiopu, Ovidiu Niculescu şi Simona Mihăescu, Vitalie Bantaş şi Rodica Negrea.Ce e de remarcat la aceasta piesa este punerea in scena a piesei.Pe toata durata piesei sunt 2 "scene"-"actiuni" jucate pe aceeasi scena.Textul piesei nu este de exceptie dar actorii reusesc sa te faca sa zambesti si sa te bine dispuna.

Best Performance:Ovidiu Niculescu-i se potriveste foarte bine rolul pe care il are in aceasta piesa
Nota:8

4 Egoistul de Jean Anouilh (TNB-sala amfiteatru)

Egoistul este o piesa autobiografica, o viziune lucida, putin cinica, despre viata si moarte, despre iubire şi casnicie, despre parinti si copii, despre sanatate si boala, despre prietenie, egoism si generozitate.Regasim un text foarte bun,eleganta verbala rar întalnita,numeroase citate din marile opere ale literaturii mondiale.Piesa tine 2 ore,dar la final ai mai fi vrut sa mai tina macar o ora.Pe alocuri mai are mici scapari,dar per total este o piesa pe care nu trebuie sa o ratezi.

Best Performance:Radu Beligan
Nota:9

5 Livada de vişini de A.P. Cehov(TNB-sala amfiteatru)

Eu am vrut sa vad piesa pentru ca juca Maia Morgenstern,Mircea Albulescu si in special pentru tanarul talentat Marius Manole.Piesa are un text rece,trist,construita ca un dialog al contrariilor, în care se împletesc comedia şi drama.Surprinde numeroasele borcane de visine dispuse pe rafturile dulapului centenar.Pe alocuri,anumite scene mi s-au parut un mic cam nerealiste si un mic cam fortate,o nenaturalete a actorilor.Singurul care joaca natural si de nota 10 este tanarul Marius Manole.Per total o piesa care merita vazute,macar pentru distributie.

Best Performance:Marius Manole
Nota:7,5

6 S-a sfârşit cum a-nceput de Sean O'Casey(TNB-sala mare)

Este piesa care m-a dezamagit cel mai mult.Piesa incepe bine,dar se pierde pe parcurs si cam se chinuie sa te faca sa razi.Este o comedie,am uitat sa spun asta.Singurul lucru bun din piesa este Mihai Constantin.

Best Performance:Mihai Constantin
Nota:5

miercuri, 2 februarie 2011

Vineri am fost maimuta internationala....

O..Da,da-da,da,iar am fost maimuta internationala-dar a fost xcelent.Ca la fiecare concert,OCS reuseste sa scoata copilul rebel din tine si te face sa ridici mainile cat mai sus.In final,cei 4 sobolani,te face sa te intrebi daca tot ce se intampla acolo este înca o gluma proasta.Si totusi,cine e de vina?

Maimuta Internationala




Copilul Rebel



Cine e de vina



Playlist

ştanga
copilul rebel
mici români/toată lumea greşeşte
maimuţa internaţională
xcelent
un număr necunoscut
încă o glumă proastă
de va veni la tine vântul
pseudofabula
cineva să ne…
nu încerca aşa ceva acasă
cine e de vină
ajutor

odă (în piaţa romană)
2ouă beri goale
mâinile sus!