miercuri, 29 aprilie 2009

Pepsi VS Coke

O reclama draguta din partea celor de la Pepsi,reclama care face parte din lunga batalie dintre cele 2 mari branduri(Pepsi/Coke).Din pacate cele 2 branduri vind "detergent" la cutie!


Eu de vreo 5 ani nu mai consum Pepsi/Coke,si in general incerc sa evit bauturile carbogazoase.
O sticla de suc carbogazos contine aproximativ 10 lingurite de zahar, 250 de calorii (50 cal/100 ml) fiind plina de coloranti, sulfite (saruri ale acidului sulfuros) si indulcitori artificiali - printre care se numara si aspartamul.
Osteroporoza, obezitatea, cariile si afectiunile cardiovasculare sint conectate in mod direct cu bauturile carbogazoase. Ingurgitarea cantitatii de zahar din aceste sucuri iti diminueaza apetitul pentru alimentele sanatoase, pavind drumul deficientei nutritionale.
Este bine sa stii cum este influentat organismul de principalele componente ale unei bauturi carbogazoase:

* acid fosforic - poate interfera cu abilitatea organismului de asimila calciul; acest lucru conduce la osteoporoza si la farimitarea oaselor si a dintilor; de asemenea, acidul fosforic neutralizeaza acizii din stomac, affectind digestia.
* zahar – creste nivelul insulinei, putind conduce la hipertensiune arteriala, colesterolemie, afectiuni cardiovasculare, diabet, cistigul in greutate si imbatrinire prematura.
* aspartam – acesta substanta chimica este folosita drept inlocuitor al zaharului in bauturile carbogazoase dietetice. Cercetarile au demonstrat ca exista peste 92 de efecte secundare produse de aspartam printre care se numara tumori ale creierului, malformatii, diabet, tulburari emotionale etc. In momentul in care aspartamul este inmagazinat pentru perioade mai lungi de timp, in locuri calde, el se transforma in metanol (alcool metilic) - acest alcool genereaza produsi toxici pe masura ce este oxidat in organism.
* cafeina (existenta in produsele de tip cola) - produce stari de agitatie, insomnii, determina marirea presiunii singelui, ridica nivelul colesterolului in singe, influenteaza absorbtia vitaminelor si a mineralelor etc.
* Eliminarea acestor bauturi carbogazoase constituie unul dintre cele mai simple, dar utile lucruri pe care le poti face pentru sanatatea organismului tau.

Un comentariu:

Cristina spunea...

Comparativ cu reclamele romanesti unde nu ai voie sa aduci vorba de alte branduri,reclamele Cola-Pepsi sunt celebre!