sâmbătă, 11 decembrie 2010

De ce ne pleaca medicii din tara!



Lacrimile tinerei sunt foarte reale,asta spre deosebire de lacrimile unui anumit "conducator" care se face ca plange.
Un rezident de anul I castiga in prezent 760 ron(cu spor de sectie de 15%+11% spor de preventie),iar pana in an terminal ajungi la incredibilul salariu de 1300 ron.Salariul aceasta e comparabil cu suma unui subofiter incepator care a terminat o scoala de subofiteri de 18 luni.
Dar nu conteaza asta,nu e bine sa faci comparatii intre anumite categorii sociale.Dar problema e alta,in orice tara din vest medicii sunt asezati pe o alta scara ierarhica,o scara pe masura valorii lor.
Ca sa ajungi medic inveti vreo 12 ani pana la facultate,de obicei esti printre primii in clasa.Urmeaza apoi vreo 6 ani de facultate,apoi inca vreo 5-6 ani de rezidentiat.In final ajungi sa castigi vreo 1500 ron (spor 26%).

Bani s-ar gasi pentru medici,dar si pentru alte clase sociale defavorizate.Nu am cum sa ii uit pe profesori,economisti,ingineri...etc.Banii sunt mancati de renumitele autostrazi invizibile,mancati de promovarea turismului romanesc pe plaiurile....mioritice,culmea tot aici il promovam in ultimul timp,mancati de numeroasele licitatii-fara numar...etc,etc..etc..

Mai nou ni se spune ca statul nu este responsabil pentru fiecare individ in parte,ca doar in comunism era valabil acest lucru.Ok,inteleg ideea,dar de ce democratia nu asigura minimul de nevoi sociale!?!!?? Scoala,spitalul,cultura,primaria,parlamentul,constitutia au devenit doar niste fete morgane intr-o o asa zisa tara democratica.

I'm going to......

Niciun comentariu: