vineri, 12 septembrie 2008

BCR Open Romania 2008-Editia cu numarul 13Cel mai mare turneu din Estul Europei se desfasura in perioada 6-14 septembrie, in parcul cu platani de la Arenele BNR din Bucuresti.

Exista numeroase motive pentru a venii la Arenele BNR:
1. participa 3 jucatori din top 20 mondial: Gasquet Richard,Simon Gilles,Almagro Nicolas
2. fostul numar 1: Moya Carlos
3.viitorul mare jucator(poate nr 1):Gulbis Ernests
4.atmosfera unui turneu Atp,pe care o descoperi numai dupa ce participi la un asemenea eveniment

Dar ma intreb daca meritam sa avem un asemenea turneu;multe tari din Estul Europei spera sa aibe sansa de a organiza un turneu Atp de asemenea avengura (premii totale de 370.000 de euro), si din cauza k exista un numar limitat de turnee Atp deocamdata nu au aceasta sansa.
Turneul Atp de la Bucuresti este comparabil cu o finala la fotbal de Cupa U.E.FA(probabil acolo s-ar rupe portile de la intrarea stadionului de imbulzeala produsa de oameni) dar oare cati dintre Bucuresteni realizeaza acest lucru,probabil doar vreo circa 2000 care reusesc sa ajunga la Arene.

Eu ma minunez si ma bucur in fiecare an cum Bucurestiul reuseste sa pastreze in agenda Atp acest turneu!!!Inca nu avem discernamantul sa apreciem lucrurile cu adevarat valoroase in detrimentul celor derizorii lipsite de insemnatate si progres!!!

Daca Arenele nu s-au bucurat de spectatori la acest turneu macar la Cupa Davis(19-21septembrie) sa aibe parte de spectatori la meciul Romania-India-meci pentru pastrarea echipei noastre in grupa principala a celor mai bune echipe din lume!!!

Niciun comentariu: