duminică, 26 aprilie 2009

Dr. Panayiotis Zavos: “Am clonat un om”


Nu stiu daca aceasta stire este pe bune dar cu sigurantza mai devreme sau mai tarziu clonarea se va face.Articolul este urmatorul:

Un medic controversat pretinde ca a clonat embrioni umani pe care i-a transferat in uterele a patru femei, pregatite sa dea nastere primilor bebelusi clonati.

Specialistul in fertilitate umana Panayiotis Zavos a rupt barierele tabu-ului individualitatii prin clonarea a 14 embrioni si implementarea a 11 dintre ei in pantecele a patru femei, conform propriilor declaratii. Cele patru paciente, dintre care trei sunt maritate, se declara extrem de incantate sa fie insarcinate cu primii embrioni clonati, creati special in scopul reproducerii umane. Realizatorul unui documentar ce aduce in prim-plan tocmai acest eveniment sustine ca a filmat intregul proces ca pe o dovada a faptului ca intr-adevar clonarea si inseminarea au avut loc, totul sub consimtamantul femeilor.

Procedeul, care este ilegal in majoritatea statelor, a fost probabil derulat intr-un laborator secret din Orientul Mijlociu, acolo unde clonarea nu este interzisa. Niciunul dintre transferurile embrionare nu a condus pana in prezent la o sarcina, dar doctorul Zavos, un american naturalizat care conduce clinici de fertilitate in Kentucky si Cipru, acolo unde s-a nascut, sustine ca acesta nu este decat “primul capitol” al incercarilor sale serioase de a produce urmasi clonati din celulele epidermice ale “parintilor”. Tot el a mai adaugat: “Nu incape indoiala ca se va intampla. Si, desi s-ar putea sa nu fiu eu cel care o scoate la capat, copilul clonat este aproape. Pur si simplu, este imposibil ca acest lucru sa fie evitat.”


In general comentariile pe internet la aceasta stire(in Romania)au fost negative."La ce ne ajuta???se crede Dumnezeu!!pAI nu ne plangem ca Terra este suprapopulata!?"Rar au fost cei care au spus ca clonarea poate ajuta multi oameni sa supravietuiasca.Pai cum??ar spune multi "wrestlingmaniaci"(glumesc...>>),pai prin clonarea de organe.Nu ar mai trebui sa astepti cu lunile sau cu anii pentru un rinichi,ficat sau o inima.


Iar cei care isi doresc un copil prin clonare si-l doresc fiindca nu pot sa il faca pe cale naturala,si se stie cat timp se pierde in prezent pentru a da nastere unui copil prin metodele actuale.Si cred ca aceasta metoda pt a da nastere unui copil ar fi ultima metoda adoptata.

Oricum ramane un subiect pe care poti sa il comentezi mult si bine si sa-i analizezi avantajele si dezavantajele,si nu doar sa spui un "nu" sau "da".Eu sunt pentru clonarea de organe.

Niciun comentariu: