marți, 12 octombrie 2010

Spitalul “Marie Curie“este pe cale să se închidă!


Spitalul “Marie Curie“, cel mai mare spital de copii din ţară este pe cale să se închidă. Motivul? Oficial, nu sunt bani. Fără medicamente şi aparatura vitală, doctorii nu-şi mai pot face meseria din cauza sărăciei de care s-a îmbolnăvit întregul sistem sanitar de stat.

“Spitalul se zbate într-o sărăcie cruntă. Blocul de sterilizare este o bombă, medicamentele lipsesc şi oamenii buni pleacă rând pe rând. Ultimul cardiolog pediatru a luat cu el echipa de cinci asistente, iar secţia de cardiologie s-a închis.”

Neoficial, este vorba de managementul dezastros din sistemul sanitar. Cum e posibil ca în timp ce marile companii, celebrităţi, fundaţii din toată lumea donează sute de milioane de euro FIX pt a construi spitale în zonele sărace, gen Africa, iar noi nu suntem în stare să mentinem cel mai mare spital de copii din ţară, funcţional?!?

Bani sunt. Doar că-i investim fără cap. Plus că hoţia e prea mare. Nu pot să nu-mi aduc aminte de faptul că în România (încă) sunt 425 de spitale şi 18.300 de biserici. … Cam asta-i ţara!

Articolul este preluat de pe www.neuronu.ro.

Iar daca situatia continua la fel si in viitor,in cativa ani vom avea vreo 200 de spitale.Si asa numarul este mult umflat,fiindca doar o mica parte din spitalele actuale se pot numi cu adevarat spitale.Eu care fac parte din sistem pot spune ca situatia spitalului "Marie Curie" nu este una singulara in Bucuresti.In prezent cam 70% din medicatia administrata in spital provine de la pacient.

Exemplul dat cu bisericile este unul foarte bun.Asta dovedeste ca nu punem pret pe lucrurile cu adevarat importante!

Niciun comentariu: