sâmbătă, 20 noiembrie 2010

DropBox,un soft de transfer fisiere foarte inteligent....


De Dropbox am auzit de pe blogul Antiplicti.ro,unul dintre cele mai interesante bloguri din blogosfera romaneasca...
O sa redau cam ceea ce am gasit acolo:
"Este un program care iti permite sa partajezi… sa imparti fisiere intre diferite calculatoare. File transfer, pentru cunoscatori. Are mai multe functii, pe care cei interesati le pot explora in voie (inclusiv partajare publica). De ce e important soft-ul asta? Pai mie imi este important pentru ca pot face legatura f.f. usor intre calculatorul de la serviciu si cel de acasa, de exemplu…(sau intre calculatoarele de acasa).
Cum se face? Pai instalezi softul la tine pe calculator. El creaza apoi pe desktop un fisier ca un folder obisnuit. Doar ca folderul ala face si legatura automata cu un server pe internet unde ai, pentru inceput, 2 Giga de spatiu. Locatia aia o poti accesa si prin browser, adica printr-o adresa http sau prin acelasi soft pe care-l instalezi pe un alt calculator. Daca nu-l vei putea instala la serviciu (cum e cazul meu, unde am restrictii) poti folosi acolo contul de browser, adica de pe net.

Daca l-ai instalat pe doua calculatoare diferite (chiar si la sute de kilometri distanta) nu trebuie decat sa iei cu drag&drop, adica cu mouseul, un fisier, il pui in folderul DropBox si el se va vedea (in cateva secunde pana se face upload-ul) atat in contul tau din browser (adica de pe net) cat si automat in folderul de pe celalalt sau celelalte calculatoare care s-a instalat softul asta.

Adica softul asta face legatura intre calculatoare, mai pe romaneste, si trimiti fisiere de pe unul pe altul, fara sa stai sa selectezi, sa astepti pana se upload-eaza… fara mai download-ezi de pe celalalt si tot asa… Cu mouse-ul deci, cu drag&drop…

Ai inteles ceva? Sper, pentru ca nu e usor de explicat pentru cineva care poate nu se pricepe… Dar voi sunteti, toti, baieti si fete istetze… ;)
Booon. Deci daca doriti softul asta, faceti click AICI. Primul pas e crearea de cont. Ca sa nu crezi ca te pacalesc sau ceva, iti spun ca daca iti faci un cont din linkul asta, mie mi se vor adauga 250 de Mb de spatiu, pana la limita a 8 G.

Daca tu doresti, faci acelasi lucru ca mine, il dai la prieteni si ti se adauga spatiu si tie. Despre asta si alte functii, gasesti detalii acolo. Bafta!!"

E foarte usor de instalat si nu pierzi mai mult de 5 minute sa-l instalezi pe 2 calculatoare.Sper ca DropBox si Antiplicti.ro sa va lumineze ziua!!!

Niciun comentariu: