duminică, 1 februarie 2009

Rafael Nadal, primul iberic cîştigător la Australian Open


Nadal e noul rege de la Australian Open. 5 seturi i-au trebuit spaniolului sa-l bata pe Federer: 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2!Nadal il invinge din nou pe Federer intr-o mare finala, dupa cea de pe iarba de la Wimbledon si isi continua marsul pe prima pozitie in clasamentul ATP, in fata fostului lider mondial Federer.

La finala ce a durat 262 de minute, Nadal si Federer s-au intalnit in premiera la Australian Open.
Daca Roger Federer ar fi castigat competitia de la Melbourne, el ar fi egalat recordul lui Pete Sampras de 14 trofee la turneele de Grand Slam.
Federer a disputat 15 din ultimele 16 finale ale turneelor de Grand Slam, inregistrand cinci infrangeri, toate in fata lui Nadal. Rafael Nadal a disputat opt finale, din care a castigat sase si a pierdut doua, acestea din urma in fata lui Federer.

"Imi cer scuze fata de Federer pentru ce i-am facut astazi. Stiu ce simte, prin ce trece. E o placere extraordinara sa joc cu el. Multumesc echipei, caci fara ajutor nu as fi facut nimic", a spus Nadal.

La ridicarea premiului pentru locul 2, Federer a plans ca un copil, in timp ce tribunele erau isterice: "Multumesc pentru sprijinul vostru. Doamne, ma omoara emotiile"

"Nu vreau sa am eu ultimul cuvant. Nadal a jucat fantastic si a meritat acest premiu. Felicitari pentru acest premiu si pentru acest sezon. Multumesc si ne vedem la anul"
, a mai spus Federer.

"Ati facut din aceasta editie cea mai frumoasa din istorie si pentru asta va multumim", au declarat dupa meci organizatorii.


A fost una din acele finale pe care cu greu poti sa le uiti,cu lovituri la limita,cu loburi,cu scurte,cu lovituri pe linie,iar cea mai mica greseala a unuia din jucatori era taxata imediat de celalalt.Desi vroiam al 14-lea Grand Slam pentru Roger,totusi ma bucur pentru Rafa ca a reusit primul sau G.S pe o suprafata hard.Acum numai poate fi contestat locul lui Rafa in fruntea clasamentului ATP.

Niciun comentariu: