duminică, 17 martie 2013

De ce lumea nu mai crede in religie !

O postare a lui Lucian Mandruta mi-a atras atentia pe facebook."Zicea cineva ca religia ne face mai buni si mai aproape de cei in nevoie?
Uite ca statistica zice fix invers!

Normal ca o asemenea postare nu trece neobservata.Majoritatea comentariilor la aceasta postare au fost pozitive.O parte din comentarii le gasiti mai jos:

"O inima buna si fapte pe masura, astea te fac mai bun! Credinta e doar un pretext. Daca e.

Oamenii care se stiu singuri in univers se imbratiseaza mai des. nici n-am citit articolu. asa procedez eu

Cred ca se referea la religie aplicata,nu la nivel de teorie.(credinta fara fapte este moarta'' )

Religia e businessul omenirii.

Am observat ca oamenii religiosi cu care ma intalnesc sunt maestri in a-si gasi justificari cand fac fapte rele

Religia este obiectul optim pentru manipularea in masa a oamenilor care se afla in suferinta....... !

Religia iti incurca calea gandului mai rau ,pana ajungi la usa sufletului ..e in inventar.. in ziua de azi fiecare-i pentru el ,arunca ce ramane de pe masa lui, celui cu mana intinsa ,si de ochii lumii,nu cu sufletul..

Pai, sa vedem... Bill Gates, care e agnostic, si-a donat miliardele in scopuri caritabile. Vaticanul a tocat miliarde si a fost implicat in spalare de bani... Cu toate acestea Papa este cel mai mare "sfant" de pe planeta, iar Bill Gates o sa arda in Iad.

Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot si multi altii ca ei nu erau religiosi, ba chiar atei vehementi. Islamistii, din contra, ca si inchizitorii in trecut, se bazeaza pe interpretare religioasa. In concluzie, nu asta este criteriul de a clasifica in buni si rai. Pe de alta parte, fara frica de D-zeu cred ca bestia ce zace in fiecare dintre oameni s-ar manifesta mai des. E mult mai simplu sa incerci "educarea" omenirii prin religie decat sa convingi ce e bine si ce e rau. Parerea mea de nereligios:-)

Replica 1- Bestia nu poate fi tinuta in frau cu ajutorul fricii si pedepsei, e o incompatibilitate la mijloc. Frica e folositoare si aplicabila doar fiintelor putin rationale, cele rationale nu au nevoie de frica pentru a functiona ca membri ai grupului.

Replica 2- Pe ce planeta era Hitler ateu vehement? Gott mit uns iti spune ceva? Hitler s-a declarat catolic convins, ba chiar religia a contribuit la ura lui contra evreilor. Stalin a facut seminarul teologic.

Religia, opiumul popoarelor. Prea multi stau prea "high" si nu realizeaza ce se intampla in jurul lor, nu pot gandi cu mintea lipsa. Deja excesele religiei si ale bisericii ca institutie de manipulare nu mai pot fi tolerate ca in secolul trecut. De vina e tehnologia, excesele de acum se incadreaza probabil in "normal", doar ca acum afla toti de ele instantaneu.

Religia-o fraza de dinsii inventata ca cu a ei putere sa va aplece-n jug.....!!!!

Daca nu exista crestinismul acum eram departe. Doar daca foloseam ce stiau grecii si romanii am fi fost bine. Asa am avut aproape 2000 de ani de intuneric in care daca cineva avea tupeul sa contrazica biserica se ardea putin.

Ha-Ha Ha!!! si PDL-ul isi comanda sondaje si studii in care iesea favorita la alegerile din 2012. Dar realitatea era cu totul alta. Intrebarea e cine a comandat acel studiu?

Raspuns Lucian M. : E un studiu stiintific, desteptule! "

Foarte multe comentarii nu se pot face.Fiecare intelege ce vrea si ce poate din comentariile de mai sus.Insa,un lucru trebuie retinut! FREE YOUR MIND!

Ps:Lucian,in trecut,a mai scris diferite postari cu privire la religie,iar comentariile au fost pe masura,volumul lor fiind mult mai mare si mai variat.


Niciun comentariu: