miercuri, 27 martie 2013

Targul de Turism al Romaniei 14-17 martie 2013 - Eximtur


Se pare ca editia acesta a TTR a fost de real succes si pentru organizatori (Romexpo si  agentii de turism)   dar si pentru vizitatori si doritorii de calatorii.Se spune ca acest targ a avut in jur de 30.000 de vizitatori.
Pe scurt o sa va spun cum mi s-a parut mie,din postura de vizitator,acest targ.
Am fost la targ impreuna cu prietena mea.Eram in cautarea de cazare pentru Halkidiki pe o perioada cu date fixe.Asa ca nu prea ne-au interesat ofertele care nu corespundeau cerintelor noastre (city break,litoral Romania,locuri exotice,oferte pentru extrasezon,locuri cunoscute(Disneyland,Venetia etc...) ).

Ni s-au parut interesante ofertele de la Eximtur pe segmentul cazare(oferte individuale).Noi am rezervat un apartament pentru 2 persoane – 7 zile -Halkidiki la un pret foarte avantajos,cu mult peste orice oferta online.La Eximtur reducerile au fost pe bune,reducere la orice hotel din lista lor de hoteluri.
Pentru noi Eximtur este castigatorul TTR 2013,asta fiindca am cautat date fixe pentru cazare – aveam deja bilete de avion (Tarom).
Probabil pentru cei care nu au cautat date fixe,alte oferte au fost avantajate.

Ofertele pentru Grecia de la Perfect Tour au fost niste glume de oferte,mai multe nu vreau sa spun.Singura oferta buna era pentru Disneyland-dar prea putin pentru o participare solida la acest targ.La Christian Tour cazarea pentru Halkidiki era cu vreo 100 euro mai mult decat Eximtur. Happy Tour si Tui Travel oferte bune,din pacate pentru Halkidiki nu au avut nimic.

Standurile de la marile agentii de turism erau pline(noi am fost vineri si ni s-a parut cam aglomeratie,la Eximtur a trebuit sa stam aproximativ vreo 20 de minute pentru a putea sa vorbim cu cineva de la agentie;sambata si duminica am auzit ca a fost foarte,foarte aglomerat)!In schimb,standurile care promovau prin fonduri europene zone din Romania erau goale.E incredibil cine pune mana pe aceste fonduri europene!Niste oameni care nu au nicio idee de management nu ar trebui sa aiba pe mana asemenea fonduri,dar traim in Romania.

Normal,am fost si la Halkidiki Tourism Organization.Am vorbit cu o persoana care stia foarte bine romana si italiana (banuiesc ca era grecoaica).Parca avea un alt aer fata de agentii romani,mult mai relaxata si mai luminata la minte.Din pacate singurile oferte de la aceasta "agentie" le gaseai pe site-ul lor oficial.Aici,mai mult erau doar pentru imagine,sa se faca cunoscuti.

Una peste alta a fost un targ reusit,cel putin pentru noi,dar banuiesc ca si pentru multe alte persoane.Suntem departe de ceea ce se intampla in strainatate,dar suntem pe drumul cel bun.Poate pe viitor cele mai importante agentii din Romania ar trebui sa aduca mai multi agenti la targ (sa nu mai fie atat de stresati si obositi) si ceva mai luminati la minte ( cu o alta atitudine - cativa erau ok,sa nu generalizam).

Pe viitor o sa fiu mai interesat de agentia Eximtur.Daca ai oferte bune,atragi si clienti noi!



Soricei!













Halkidiki Tourism Organization











Vedeta acestui targ-Happysor!Pentru Romania este un nume inspiat,cred ca o sa aiba mare succes!


Niciun comentariu: