sâmbătă, 20 iulie 2013

Rimini - staiunea-oras ce te va surprinde placut!


    In luna septembrie a anului 2011 am reusit sa ajung o saptamana in Rimini.O sa incerc sa-mi aduc aminte, pe parcursul acestei postari,  de cat mai multe detalii despre perioada petrecuta in Rimini.La prima vedere te gandesti la Rimini ca la o statiune italiana unde poti doar sa faci plaja.Asta a fost si primul meu gand, sa gasesc o staiune din Italia unde sa ma relaxez o saptamana pe plaja.Am incercat sa caut o statiune cat mai apropiata de "profilul meu".O statiune nu atat de scumpa si care sa fie situata cat mai spre nord.Una din optiuni a fost Rimini.S-a dovedit o optiune perfecta pentru mine (noi).

Bologna




   Ca sa ajungi la Rimini trebuie sa aterizezi la Bologna (optiunea cea mai scurta).Un bun prilej sa vezi si ceva din acest oras cunoscut pentru viata sa culturala si universitara (aici se afla cea mai veche universitate din Europa - 1088).Este denumit „orasul rosu” pentru culoarea acoperisurilor si a fatadelor sale.De la Bologna la Rimini ajungi foarte rapid cu trenul.Biletele le poti lua de pe http://www.trenitalia.com/ si sunt chiar mai ieftine decat daca le iei direct din garile din Italia.Nu cumva sa faceti greseala sa luati bilete de tren pentru strainatate de la agentiile de la noi.Pentru 2 bilete dus-intors Bologna-Rimini am platit 63 euro (26dus-37 intors, preturi 2011).Agentia de turism(specializata pe bilete de tren) de pe langa anticariatul de la Universitate mi-a facut oferta de 112 euro-2 persoane Bologna-Rimini.O cursa dureaza 1 ora si 15 minute.De obicei trenurile din Bologna spre Rimini pleaca din ora in ora, maxim la 2 ore.De la aeroport spre gara ajungi chiar cu un autobuz pe care il iei din fata aeroportului (la sosiri).

   Nu o sa ma axez foarte mult pe obiectivele ce le poti vizita in Rimini.Sunt foarte multe si le gasesti cu usurinta in ghidurile turistice.Un site foarte bun unde poti sa-ti descarci propriul tau ghid turistic (selectezi chiar si data perioadei de vacanta) este http://business.guiomatic.com/.Un alt site interesant este www.riminiturismo.it - site ce iti prezinta principalele obiective turistice si locuri de distractie ale orasului.Pe scurt va pot spune ca orasul este impartit in 2 zone, o zona veche reprezentata de centrul istoric si o zona noua reprezentata de zona plajelor.Fiecare zona are farmecul ei.




  Noi ne-am cazat la hotelul Niagara cotat la 3 stele.Este un hotel micut, curat, cu un personal pe masura.Oamenii de la receptie sunt exceptionali.De fiecare data cand intram in hotel ne intampinau cu un zambet larg, cateodata cantau, cateodata stateam la vorba.Un hotel plin de spirit latin.Am platit 260-280 euro/2persoane (nu imi mai aduc cu exactitate aminte) penru 7 nopti cu mic dejun inclus.Noi am prins si oferta de "platesti 6 nopti si stai 7 nopti".Oferta ce probabil o gaseai doar prin intermediul agentiei de turism Happy Tour.Intr-o alta postare o sa scriu despre cum "am reusit" prin intermediul celor de la CMB Travel sa pierd 80 euro.

    Daca ajungeti in Rimini, recomand plajele din zona Giuseppe di Vittorio.In acelasi timp recomand cazare intr-unul din hotelurile/pensiunile din aceasta zona. E o zona mult mai aerisita si gasesti mai putin kitsch decat in zona plajelor Viale Paolo Toscanelli.In zona Giuseppe di Vittorio o sa gasiti si supermarketul Billa.Cel mai mare supermarket din statiune si in acelasi timp un loc unde gasesti cu usurinta mancare gatita si o mai mare varietate de alimente.Restul supermarketurilor sunt mai micute.Majoritatea plajelor din Rimini sunt private (sau poate chiar toate, poate pe la marginea statiunii nu sunt).Asta inseamna ca exista o zona de sezlonguri si umbrele si o zona unde turistii pot sa se plimbe pe marginea apei ( zona e destul de lata).Nu exista zona unde sa iti pui cearsaful. Este chiar interzis acest lucru.Plajele din Rimini arata foarte bine, sunt foarte bine intretinute, sunt aerisite si  fiecare hotel are in posesie o parte din plaja.La prima vedere mi s-a parut ciudat ca exista doar zona de sezlonguri ( 3euro/sezlongul, plus alti 2 euro daca vrei si umbrela).In timp mi-am dat seama ca plaja de la Rimini arata incredibil de bine fata de alte plaje cu renume ( ex. Barcelona).

   De ce Rimini a fost o alegere perfecta? Pentru ca poti sa faci pe langa plaja si o multime de excursii.Noi am ales sa facem trei "excursii".Prima optiune a fost sa ajungem la San Marino.Se ajunge destul de repede.Se ia un autocar din fata garii si ajungi cam in 75-90 minute.Locul exact de unde pleaca autocarul il poti  afla de la ghiseul din fata garii. De la acest ghiseu se pot lua si bilete si abonamente pentru transportul in comun.Bilete pentru San Marino (in jur de 10 eur/pers) le iei in momentul in care te urci in autocar. Autocarul te lasa langa zidurile "cetatii" din San Marino.Odata ce intri in cetate, patrunzi intr-o lume medievala.Nu trebuie sa ratezi sansa sa vizitezi San Marino.






    O a doua excursie o poti face in "Italia in Miniatura".Italia in Miniatura este un parc de diverstisment in Viserba, Rimini. Aici sunt expuse 273 de miniaturi ale unor cladiri celebre italiene si europene la scara 1:25 si 1:50. Zona este inconjurata de Arcobaleno, un monorail. 10.000 plante si 5.000 de copaci miniaturali sunt integrate in peisaj. Pentru a umple bazinele cu apa sunt necesari 2.500 de metri cubi. Sistemul de cale ferata contine 17 trenuri in miniatura. Pe o suprafata de 12.000 de metri patrati este o replica a Canal Grande din Venetia cu cladiri reproduce la scara 1:5. Campanile din Piata San Marco are o inaltime de 20 de metri.
In Cannonacqua, o replica a Castelului Sismondo din Rimini, pot fi refacute, cu ajutorul unor tunuri cu apa, luptele medievale dintre familiile nobile Montefeltro si Malatesta.







Exista, de asemenea, un canal de canotaj, parcul cu papagali Pappamondo, precum si Luna Parc della Scienza, cu experimente pentru copii. Incepand din 2011, proiectul YouMini miniaturizeaza vizitatorii parcului la scara 1:33. Miniaturile au inceput sa fie prezentate din luna aprilie 2012. Parcul este deschis zilnic din martie pana in septembrie. In acest parc de distractii poti ajunge cu un autobuz local.Orice informatie despre Italia in Miniatura o poti afla de la orice hotel din zona.Intrarea in acest parc este scumpa ( in jur de 22-25 euro/pers in 2011) dar odata ce patrunzi in interior, uiti de pretul biletului.

    O a treia excursie o poti face intr-unul din orasele din apropierea lui Rimini.Poti alege intre Forli, Cesena si Ravenna.Noi am ales sa mergem la Cesena.Cetatea de langa centrul orasului este grandioasa.In interiorul cetatii a fost amenajat un parc.Orasul este micut, linistit, cochet si odata ce ajungi aici simti un pic din  aerul de oras italian.La Cesena poti ajunge rapid cu trenul.Pretul unui bilet dus este de 4-5 euro.





   In legatura cu transportul in comun, cea mai buna varianta sunt abonamentele de 3 sau 7 zile.Noi am ales abonamentul de 3 zile la 9 euro (practic 4 zile am stat in Rimini, restul de 3 zile au fost ocupate de excursii).O calatorie costa 2 euro.Abonamentele se pot lua de la chioscul din fata garii ( stazione centrale ).

 In incheiere vreau sa punctez urmatoarele lucruri:

- Rimini este o destinatie perfecta pentru cei care pe langa plaja mai vor sa faca si altceva
- orasul este curat,destul de linistit (in septembrie, in iulie-august e destul de aglomerat), starea drumurilor aproape impecabila
- trebuie neaparat sa vizitezi centrul vechi si noaptea
- sa nu ratati sa mergeti in San Marino si in parcul de distractii "Italia in Miniatura"
- pe strada ( si nu numai in Rimini, in toata zona) localnicii (ii exclud pe cei din hoteluri) vorbesc aproape numai in italiana, mai rar  in engleza ; asa ca este bine sa stiti si ceva italiana, pe mine m-a ajutat uneori ca am stiut sa vorbesc si in italiana
- plajele din Rimini arata foarte bine, curate si sigure
- apa este curata, dar cu ceva valuri
- in gara, daca alegeti sa mergeti cu trenul, exista niste tonomate unde poti sa-ti cumperi bilete direct cu cardul bancar
- cea mai buna pizza din viata mea am mancat-o in San Marino la terasa Hocus Pocus (are in fata un bucatar cu mustata, iar in interior un soldat medieval), in Rimini pizza nu iese in evidenta cu ceva
- toata statiunea este plina de scutere
- poti inchiria biciclete duble la pretul de 7 euro/ora
- in zona Billa exista si un sushi wok unde poti manca orice si oricat ( all you can eat ) cu 25 euro/pers, nu am mancat noi foarte mult, dar ceea ce am mancat a fost gustos si proaspat ( fructele de mare si pestele le alegeai tu si ti le pregateau pe loc).
- pentru cei care doresc sa cumpere suveniruri de calitate ar fi bine sa intre in magazinul Aqua, preturile sunt un pic peste medie, dar ce gasesti acolo arata foarte bine
- poti face pana si o mini croaziera pe mare cu nava "Lady Cristina", te costa 5 euro/ pers (daca alegi o zi anume), locul de unde pleaca il vei afla (si vedea) in cursul plimbarii pe plaja pe malul apei.

Rimini



























Distractie multa pentru cei care aleg ca destinatie orasul-statiune Rimini! Pentru mai multe detalii, ma puteti contacta.



Surse: http://www.infotour.ro

Niciun comentariu: