joi, 18 iulie 2013

Singapore Changi Airport - The World's Best 2013

Aeroportul Changi din Singapore a castigat titlul de “Cel mai bun aeroport din lume” in cadrul prestigiosului World Airport Awards 2013 de la Geneva.


Aeroportul este situat in Changi, o localitate la 20 km de centrul orasului Singapore. Aeroportul are un personal de 13.000 de persoane si generează $4,5 miliarde pentru economia Singaporului. În imediata vecinatate a aeroportului se gaseste celebrul lagar japonez din timpul Celui de al Doilea Razboi Mondial.


Aeroportul Changi este legat de diverse alte localitati din Singapore prin sistemul de transport in comun. Din 2002, linia est-vest a metroului vine pana la aeroport, la statia Changi Airport. Calatoria pana in centrul orasului (statia de metrou City Hall) dureaza 26 de minute, cu transfer la Tanah Merah. Deasemenea, sase rute de autobuz trec prin Aeroportul Changi, mergand spre centrul orasului si diverse suburbii.


THE WORLD'S TOP 10 AIRPORTS
1     Singapore Changi Airport
2     Incheon International Airport
3     Amsterdam Schiphol Airport
4     Hong Kong International Airport
5     Beijing Capital International Airport
6     Munich Airport
7     Zurich Airport
8     Vancouver International Airport
9     Tokyo International Airport (Haneda)
10    London Heathrow Airport
  

Aeroportul Amsterdam Schiphol a fost considerat cel mai bun din Europa.

Best Airports in Europe
1    Amsterdam Schiphol Airport
2    Munich Airport
3    Zurich Airport
4    London Heathrow Airport
5    Frankfurt Airport
6    Helsinki-Vantaa Airport
7    Copenhagen Airport
8    Dusseldorf Airport
9    Istanbul Atatürk Airport
10  London City Airport



Aeroportul din Singapore este dispus pe 3 niveluri, dispune de zone pentru fumatori, zone de relaxare pe sezlonguri, zone cu calculatoare unde poti sa iti verifici mailul (wifi gratis), sala pentru rugaciune, sali de asteptare unde anumite scaune sunt cu priza pentru alimentarea laptop-ului, dulapuri cu mai multe sertare pentru incarcarea oricarui tip de telefon, dusuri si toalete impecabile.
Intreg aeroportul din Singapore este conceput ca un parc tropical: raulete, cascade, gradini de orhidee, plante tropicale, lac cu pesti colorati.







Aeroportul din Singapore inca din anul 2007




Niciun comentariu: