vineri, 30 ianuarie 2009

Omul Anului: Sorin Oprescu


Sorin Oprescu este Omul Anului pentru că a avut curajul să plece dintr-un partid puternic, PSD, pentru a candida ca independent la Primăria Capitalei.

Este Omul Anului pentru că nu s-a lăsat intimidat atunci când i s-a contestat şi respins candidatura la funcţia de primar general.

Este Omul Anului pentru că e primul independent care a câştigat Primăria Capitalei, învingând contracandidaţi notorii şi maşinăria de partid din spatele lor.

Este Omul Anului pentru că o dată ce a fost ales primar general nu i-a dezamăgit pe bucureşteni, abandonându-i pentru funcţii mai înalte în stat. La şase luni de la alegeri, este şi acum în funcţie. Ba chiar mai vrea două mandate pentru a realiza tot ce şi-a propus şi a promis.

Este Omul Anului pentru că, imediat după preluarea mandatului, nu a tras de timp, ci a început în forţă. A demolat terasele de fiţe de pe malul Herăstrăului. A reziliat contractul cu firma de parcări Dalli şi a sesizat DNA pentru neregulile din Primăria Capitalei. A avut curajul să calce pe muşuroi şi a prezentat un raport despre starea Capitalei la preluarea mandatului, acuzând o serie de ilegalităţi din mandatele Băsescu-Videanu, de la plăţi ilegale în valoare de milioane de euro şi până la decontări în avans fără justificare. A demis directorii grei din Primăria Capitalei, de care nimeni n-a avut curajul să se atingă. Este vorba despre arhitectul-şef, Adrian Bold, şi Virgil Cârstea, şeful lacurilor şi parcurilor. Mai mult, cei care s-au simţit cu musca pe căciulă au plecat singuri, aşa cum a procedat Gheorghe Udrişte, directorul Direcţiei Transporturi.
Este Omul Anului pentru că a pus blocurile "Gemenii" din Piaţa Naţiunilor Unite la dispoziţia locatarilor din casele cu risc seismic ridicat şi aflate în proces de consolidare, precum şi foştilor chiriaşi evacuaţi din imobilele naţionalizate.

A decis să-i bucure pe toţi cetăţenii Capitalei, dar şi să atingă recorduri mondiale cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă prin care Bucureştiul să intre în Guiness Book.

Este Omul Anului pentru ce a făcut în şase luni de mandat şi francheţea de care dă dovadă. Oprescu a recunoscut public la bilanţul din 10 decembrie: "Eram un fraier, nu ştiam tot ce se întâmplă în Bucureşti, când eram în afara sistemului. Acum, însă, ştiu tot ce se întâmplă în Bucureşti!".

Mai nou se pare ca Carciuma lui BASESCU-Golden Blitz va fi daramata de echipele lui Basescu.Principalul motiv este ca Golden Blitz nu are autorizatie de construire definitiva.Mai grav este ca trebuie sa-i gasim o alta carciuma presedintelui manelist,o carciuma care sa-i ofere toate conditiile de desfasurare a activitatilor sale zilnice:baut,mancat,cantat,ascultat telefoane,atentare la sotia aproapelui.

Normal ca Oprescu nu este omul perfect,are si el defectele sale (poate si beneficii)dar macar se gandeste si la bucurestean(la cetateanu' roman).In ziua de astazi fiecare parlamentar se gandeste cum sa-si mai mareasca contul personal si PIB-ul partidului.

Niciun comentariu: