miercuri, 14 ianuarie 2009

Zeitgeist (expresie germană traductibilă prin "Spiritul epocii")

Un documentar extraordinar,care sigur te va face sa iti pui multe intrebari si sa ai dubii,pe viitor ,asupra intamplarilor din jurul tau. Filmul are trei parti, fiecare dintre ele dezbate un subiect aparent fara legatura cu celelalte.

Partea I

Se vorbeşte despre religie, aceasta fiind ridicată la rang de "inginerie socială" pentru stăpânirea "turmei". Explicaţii aparent plauzibile. Atenţie, nu se ridică neapărat problema existenţei lui Dumnezeu, ci a contrafacerii credinţei în scopul manipulării maselor, respectiv sub formă de sursă suplimentară de venit.

Partea a II-a

Se ocupa de subiectul 9-11 (pentru cei care nu cunosc prescurtarea este vorba de atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 avind ca tinta obiective emblematice din SUA). Sint prezentate secvente filmate in timpul atentatelor, simulari ale atacurilor, insotite de interviuri si pareri ale specialistilor legate de interpretarile oficiale date de guvernul american cu privire la atentate.
Exista elemente inedite, pe care nu le-am vazut in alte documentare,elemente care ne fac sa credem din ce in ce mai putin ca a existat vreun atentat terorist asupra lui World Trade Center.

Partea a III-a

Este dedicata istoriei financiare a SUA si rolului FED (Rezerva Federala Americana) in cadrul societatii americane.

Se vorbeşte despre bănci şi intenţiile lor ascunse; Federal Reserve (ori Banca Centrală a SUA) este acuzată a fi de fapt o bancă comercială în folosul unei elite de bancheri, care tocmai din fondurile acumulate de la populaţie împrumută statului aflat în nevoie de lichidităţi (în final tot populaţiei), dar cu dobândă covârşitoare. Bancherii ăştia controlează bursele şi calcă în picioare economia unei ţări atunci când vor.

Tot ei îşi doresc globalizarea, unificarea monetară pentru control financiar absolut asupra Terrei, iar primii lor paşi au fost făcuţi: crearea Uniunii Europene şi a celei Africane, urmând Uniunea Americană (SUA, Mexic şi Canada, cu moneda amero) şi a cea Asiatică. Da, da! Aici vei auzi şi despre faimosul grup Bilderberg. Cealaltă temă profund analizată este prăbuşirea Turnurilor Gemene (World Trade Center) pusă pe seama unui atac terorist şi goana neîntemeiată după aceştia (motiv de război în Afganistan şi Irak).

Se spune în film că totul a fost pus la punct - adică inventat - de către guvernul SUA pentru agumentarea unor măsuri radicale, menite ca în numele luptei contra terorismului să pună stăpânire totală pe libertăţile americanilor de rând. Din punct de vedere al tehnologiei, aici avem de-a face cu implementarea cipurilor RFID în paşaport, act de identitate şi permis de conducere - act premergător inserării cipurilor RFID în ţesutul uman, în noi născuţi.Tot pe tech, un subiect ce a creat multă vâlvă după 2001: legiferarea accesului nerestricţionat al serviciilor secrete la viaţa intimă a individului prin ascultarea telefoanelor ori spionarea mail-urilor şi altor activităţi online.

Din punct de vedere al banilor avem infuzia de noi sume uriaşe în industria de apărare (alimentarea cu bani a companiilor producătoare de arme, împrumuturi de la Federal Reserve - de fapt, tot un joc financiar), motivarea intrării în forţă pe alte teritorii, apoi reconstrucţia acestora în beneficiul marilor corporaţii americane (de pildă la refacerea infrastructurii, prin participarea megacompaniei Bechtel).


Zeitgeist este un film documentar controversat care trebuie vazut neaparat si las pe fiecare in parte sa-si faca o anumita parere despre acest documentar(fals sau adevarat).Ideea de baza, dupa mine,este ca ar fi bine sa ne uitam si dincolo de ambalaj,si sa numai incadram lucrurile ,evenimentele si mai ales oamenii intr-o anumita categorie inca de la prima vedere.In spatele unui (aparent)bine poate sta un rau si invers.

Mai nou am aflat ca a aparut si continuarea acestui documentar- Zeitgeist: Addendum,care poate fi urmarit la aceasta adresa http://video.google.com/videoplay?docid=2717678283852040582.

Mai jos puteti urmarii filmul Zeitgeist-The Movie(subtitrare lb romana)(filmul se gaseste si pe DC++,Torrent):

Niciun comentariu: